fbpx

ROBOȚI UV, CUTII ȘI TUNELURI

DE DEZINFECTARE

Nevoi proiect:

Materiale
tuburi LED UV-C
Financiare
 
Donații în campania
MUV, robotul autonom care sterilizează spitalele 

 • Nume proiect: MUV Sanitiser

 • Atelier:  Modulab – București

 • Descriere: MUV Smart e primul robot de dezinfecție și sterilizare produs în România, actualmente în curs de omologare.

  MUV propune o metodă elegantă și testată științific pentru a distruge bacteriile care generează infecțiile nosocomiale și virusurile precum noul coronavirus. E vorba de iradierea germicidă cu raze ultraviolet, un proces care nu implică deloc substanțe chimice, ci folosirea unor tuburi fluorescente UV-C cu flux ridicat. Grație unei platforme mobile inteligente, robotul devine autonom și eliberează omul de sarcina greoaie a dezinfecției. Astfel, robotul poate evita obstacole fixe sau mobile și poate naviga orice suprafață complet autonom sau operat de la distanță. Poate acoperi 20m² în mai puțin de 15 minute, cu o autonomie a bateriei de până la 5 ore.

  Adoptă un spital: companiile sunt invitate să finanțeze în avans costurile de producție ale unui robot autonom, pentru ca acesta să fie donat către un spital, la alegere. Costul unui robot destinat spitalelor este non-profit și poate fi livrat în termeni de 3 săptămâni din momentul precomenzii. Implementarea va fi realizată cu ajutorul partenerilor din mediul non-profit. Până în acest moment, doi astfel de roboți sunt în curs de fabricație pentru a fi donați către spitalele care au nevoie de ele.

 • Parteneri: Funky Citizens

Specificații tehnice:

Putere: 1000W
Lămpi: 10 x Philips TUV 75W
Timp de operare UV: 5 ore
Navigare: SLAM + vSLAM
Detectarea obiectelor: Lidar + Adâncime 3D + Sonar
Evitarea obstacolelor: Da
Acuratețe: 5 – 10mm
Connectivitate: WiFi, 3/4G, BLE

Procesor: Intel i5
Sistem de operare: Linux
Baterie: 3KW
Motoare: DC Servo 200W
Timp de operare fără UV: 10 ore
Operare de la distanță: Android
Timp de încărcare: 5 ore
Material: Oțel, oțel inoxidabil, aluminiu
Propulsie: Differential drive
Dimensiuni (L* l *i): 750 mm * 550mm * 1700 mm
Greutate totală: 120 kg

Nevoi proiect:

Materiale
Filament printare 3D
Financiare
 
Pentru achiziția de material

 • Nume proiect: CoBOT-19

 • Companie:  WOLF-E RIDES

 • Descriere:  În lupta cu pandemia SARS COV-2 producătorii de echipamente de dezinfecție UV au înregistrat comenzi record pentru dotarea spitalelor din Asia, Europa și SUA, dar și pentru dezinfecția mijloacelor de transport și a spațiilor comerciale și birourilor.
  Infecțiile intraspitalicești sau nosocomiale reprezintă o importantă și în creștere problemă de sănătate publică, fiind o cauză a morbidității și mortalității cu un deosebit impact economic și uman, prin prelungirea perioadei de internare și creșterea costurilor. Aceste aspecte pot fi cauzate de creșterea aglomerării umane, frecvența tot mai mare a deficitelor imunitare (grupe de vârstă cu risc crescut, comorbidități, tratamente), emergența rezistenței bacteriene la antibiotice.
  – Distruge 99,99% din bacterii și virusuri
  – Reducerea infecțiilor cu 82%
  – De 20X mai eficient în comparație cu dezinfecția chimică
  – Doar 10min / cameră
  – Sprijină eforturile de dezinfectare, omorând sau inactivând microorganismele,  distrugându-le acidul nucleic
  – Sigur, de încredere și ușor de folosit de personalul de curățenie
  – Reduce numărul infecțiilor nosocomiale și costurile de operare ale unității

 • Website: https://wolferides.co/

 • Contact: stefan@wolferides.co

 • Adresabilitate: spitale, sălii de operații, holuri, saloane, supermarket-uri, etc   

Nevoi proiect:

Parteneriate

 • Căutăm distribuitori de echipamente medicale dornici să realizeze pre-comenzi. De asemenea, căutăm parteneri investiționali pentru o eventuală scalare a producției

  Umane

 • Cadre medicale ce folosesc măștile profesionale FFP2/3 si vor sa încerce dispozitivul
 • Web designeri pentru o pagină de prezentare
 • Specialiști în omologarea echipamentelor medicale

DONAȚII

RON: RO59BTRLRONCRT0479362701
EURO: RO09BTRLEURCRT0479362701
CĂTRE: ASOCIAȚIA PROACTIVE COMMUNITIES

 • Nume proiect:  ReMask

 • Companie:  Aerial Enterprise Solutions

 • Descriere: Sistemul ReMask 20 este un sistem pentru decontaminarea măștilor FFP2/3 cu scopul reutilizării acestora. Estimăm un randament de 20 măști/ciclu si respectiv 480 măști/zi/sistem.

  ReMask 20 este un echipament compact ce poate fi instalat cu ușurință intr-un birou și care se conectează direct la priza. Folosim radiația UV-C într-un mediu controlat, cu pereți reflectivi ePTFE pentru a avea un efect puternic de decontaminare asupra măștilor. Sistemul are un dozimetru cu senzori multiplii pentru a ne asigura că radiația emisă este suficient de puternică în mai multe puncte cheie din container. 

  Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor (CDC) din SUA recomandă, în contextul pandemiei, utilizarea luminii UV-C, fiind una dintre cele mai sigure și eficiente modalități pentru decontaminarea si reutilizarea măștilor FFP2/3 (N93/95). Lumina UV-C nu afectează  țesătura filtrelor din mască la fel de mult ca alte modalități de decontaminare (căldură, biocide lichide, alcool) și este recunoscută ca fiind eficientă împotriva altor tipuri de coronavirusuri (SARS 300 J/m2). De asemenea, un spital din Nebraska deja utilizează cu succes decontaminarea UV-C pentru echipamentele de protecție ale medicilor. 

  Compania noastră, împreună cu partenerul științific Institutul National de Microtehnologie, se află la finalul fazei de prototipare și validare a ipotezei de decontaminare. Avem sprijin din partea beneficiarului (SABIF) pentru obținerea de probe biologice necesare validării efectului virucid asupra măștilor. Estimăm un grad de reutilizare de până la 5 ori al măștilor. Împreună cu partenerii științifici vom urmări și impactul radiației UV-C asupra filtrelor din măști.

  Cu sprijinul partenerilor Ceetrus Romania am reușit să obținem spațiul de prototipare necesar și finanțarea pentru 10 echipamente. Aceste echipamente vor fi donate primului beneficiar, Serviciul de Ambulanță București Ilfov – SABIF. Următoarea etapă este etapa de validare și omologare medicala a echipamentului. Oricare sprijin în acest sens este binevenit din partea comunității.

  În paralel, compania noastră utilizează lumina UV-C în scop comercial și efectuează servicii pentru decontaminarea spațiilor. Mare parte din fondurile obținute în acest mod se vor aloca proiectului ReMask 20. 

  Specificații tehnice: 

  • Putere totală: 100 W
  • Tipul lămpilor: 2 x Philips PL-L 36W cu balast electronic aferent
  • Radiație UV-C emisă: aproximativ 1 440 J/m2/minut
  • Ciclu decontaminare: aproximativ 20 minute (5’ încărcarea și descărcarea măștilor și 15’ ciclul propriu-zis)
  • Dimensiuni: 100 x 50 x 30 cm
  • Suprafața reflectorizantă interioară: ePTFE N100 (95% reflectivitate la radiația UV-C)
  • Sisteme de măsurare: Dozimetru UV-C
  • Capacitate măști: 20 de măști FFP2/FFP3, tavă obiecte mici
  • Masă totală: 50 kg

   

 • Scop: Sistemul își propune să sprijine spitalele și autoritățile în a reduce necesarul de măști FFP2/3 prin reutilizarea acestora în condiții de siguranță. Estimăm necesarul total de măști profesionale din România la aproximativ 90 000 pe zi.
 • Website: https://www.facebook.com/remaskro

 • Contact: florin.covaci30@gmail.com | 0752 117 108

 • Adresabilitate: Spitalele, Autorități Locale și alte Instituții Guvernamentale
 • Tip proiect: Deschis pentru comunitatea de Makeri NOD
 • Parteneri: Ceetrus România (spațiul de lucru si finanțare), NOD Makerspace (elemente prototipare), Institutul Național de Microtehnologie (parteneri științifici) & MYALES PRO SRL (firma din grup – CAEN cercetare)
 • Beneficiar: Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF)
 • Detalii:  https://www.facebook.com/remaskro

Nevoi proiect:

Creșterea vizibilității proiectului

 • Nume proiect: Cabina de decontaminare

 • Companie: ARTinfomark

 • Scurtă descriere:  Cabina de decontaminare este un dispozitiv ce realizează decontaminarea exterioară a combinezoanelor folosite de către personalul medical cu expunere directă sau indirectă la o sursă de infecție prin pulverizarea de substanță biocidă pentru un timp prestabilit. 

  Cabina permite accesul unei singure persoane ținând cont de dimensiunile corporale (statice și dinamice, cu îmbrăcăminte corespunzătoare și/sau echipament individual de protecție) ale utilizatorilor, clasele dimensiunilor corporale și ale mișcărilor articulare, distanțele de securitate și dimensiunile deschiderilor de acces.

  Cabina nu permite disiparea substanței pulverizate în exteriorul ei și colectează substanța biocidă utilizata în vederea neutralizării ei și evacuării controlate prin intermediul unei pompe de extracție “santina” din tava colectoare.

  Conform studiului Stability of SARS-CoV-2 in different environmental conditions*.  prin folosirea de hipoclorit de sodiu (HclO) în apă, în concentrație de 1:49 sau 1:99 (1 parte HclO de concentrație 5.25% cu 99 parți apă) s-a reușit decontaminarea suprafețelor inoculate\infectate cu SARS-CoV-2  la o expunere de 5 minute la aceasta substanță. 

  *Stability of SARS-CoV-2 in different environmental conditions  Alex W.H. Chin, Julie T.S. Chu, Mahen R.A. Perera, Kenrie P.Y. Hui, Hui-Ling Yen Michael C.W. Chan

  În utilizarea cabinei de decontaminare trebuie folosite substanțe biocide lichide, recomandate și avizate prin ORDIN nr. 185 din 6 martie 2003, precum și prin Normele tehnice ale acestui ordin.

  Produs avizat de către Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare a Ministerului Apărării Naționale (www.acttm.ro) – în contextul pandemiei COVID19 / situație de urgență.

   

 • Specificații tehnice:
  Tensiune: 24V
  Tip decontaminare:   prin pulverizare biocid
  Dimensiune: 2000 x 1000 x 1000 mm
  Pornire: manuală prin apăsare cu piciorul
  Protecție: Perdele de protecție pentru creșterea eficienței de decontaminare și păstrarea lichidului biocid în interiorul cabinei de decontaminare

  Timp de expunere: minim  5 minute *
  Duze: 12 buc
  Greutate:  65 Kg
  Sistem de filtrare a biocidului pulverizat și sistem de recuperare a substanțelor uzate.

 • Website oficial: https://www.artinfomark.ro

 • Contact: office@artinfomark.ro

 • Scop: Decontaminarea  la dezechipare a personalului medical din secțiile ATI sau centrele de ambulanță.

 • Adresabilitate: Spitale, centre ATI , centre de ambulanță.

 • Tip material utilizat: Construcție metalică, Aluminiu, PVC, Policarbonat compact

Nevoi proiect:

Creșterea vizibilității proiectului

 • Nume proiect: Lampă UV-C  bactericidă, germicidă, virucidă
  pe suport stativ mobil cu telecomandă

 • Companie: ARTinfomark

 • Scurtă descriere:  În contextul pandemiei cu COVID19, necesitatea utilizării unor echipamente de decontaminare rapidă a suprafețelor și a încăperilor este evidentă. Asociația Internațională de Ultraviolete (IUVA) consideră că tehnologiile de dezinfectare UV poate juca un rol de barieră pentru reducerea transmiterii virusului care cauzează COVID-19, SARS-2, pe baza datelor actuale.

  Lămpile cu ultraviolete pun în practică principiul dezinfecției cu raze UV.  UV-C și dezinfectarea UV, așa cum sunt folosite aici și în literatura științifică, medicală și tehnică, se referă în mod specific și important, la energia luminoasă UVC (200-280 nm lumină) din gama germicidă.

  Radiațiile penetrează membrana celulelor, străbat conținutul acestora și le distrug ADN-ul, determinând leziuni ireversibile, care împiedică activitatea microorganismelor și capacitatea acestora de a se reproduce. Razele UV-C afectează materialul biologic numai prin intermediul energiei de mare putere livrată celulelor, fără a produce reacții chimice. Orice particulă infectantă care conține acizi nucleici (ADN sau ARN) va fi distrusă de acțiunea razelor UV-C, practic orice microorganism bacterian, viral sau fungi, este distrus de către acestă radiație ultravioletă.

  https://www.youtube.com/watch?v=5EdQlQwGhiA&feature=emb_title 
  https://www.youtube.com/watch?v=9OzPdWp14TI&feature=emb_title

  Produs avizat de către Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare a Ministerului Apărării Naționale (www.acttm.ro) – în contextul pandemiei COVID19 / situație de urgență.

 • Specificații tehnice:
  Tensiune: 230V / 50Hz
  Tip iradiere:   directă (suprafețe, produse, aer)
  Putere nominală / UV-C:  72W/24W,  144W/48W, 190W/54W, 380W/108W
  Protecție: IP20
  Lungimea de undă: 254 nm
  Durata de viață a sursei UVC: 9000 ore
  Dimensiuni: 1479 x 518 x 146 mm
  Greutate:  15 Kg
  Suport:  Suport mobil cu sistem de frânare
  Controlabilă în 3 moduri:  buton, telecomandă, telefon mobil
  Utilizare programată: Orar de funcționare și temporizare

 • Website oficial: https://www.artinfomark.ro

 • Contact: office@artinfomark.ro

 • Scop: Dezinfecția eficientă a suprafețelor fără utilizarea de substanțe chimice

 • Adresabilitate: Cabinete medicale, stomatologie, cosmetica, hoteluri , pensiuni, centre de  îngrijiri paliative.

 • Tip material utilizat: Metal, Sticla, Plastic, lămpi UVC